Projekt nove općinske sportske dvorane u Strožancu

Vrijeme čitanja:2 min, 26 sec

Općina Podstrana pokrenula je inicijativu prema Školskom odboru Osnovne škole Strožanac radi osnivanja prava građenja na zemljištu koje je u vlasništvu škole, označeno kao čest. zem. 980, površine 17 četvornih metara, te čest. zem. 978/2, površine 4924 četvorna metra (u naravi vanjsko malonogometno i košarkaško igralište), u svrhu izgradnje javne sportske dvorane na predmetnom zemljištu, budući da s jedne strane postojeća školska dvorana ne zadovoljava u cijelosti potrebe škole, a s druge strane na području Podstrane ne postoji dvorana koja bi zadovoljila potrebe održavanja sportskih, kulturnih i drugih manifestacija. Izgradnjom javne sportske dvorane učenicima škole osiguralo bi se kvalitetnije izvođenje nastavnog programa tjelesne kulture i izvannastavnih aktivnosti, osigurao bi se moderan i adekvatan prostor za djelovanje brojnih sportskih klubova i uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti, dok bi mještani Podstrane dobili adekvatan multifunkcionalan prostor za održavanje sportskih i drugih javnih manifestacija, priredbi, skupova i drugih aktivnosti koje su potrebne suvremenome mjestu.

Općina Podstrana izradila je i dostavila Školskom odboru OŠ Strožanac Idejno rješenje planirane javne sportske dvorane, koja je, sukladno pedagoškim standardima, projektirana kao trodijelna školska dvorana. Unutar gabarita borilišta planirane su montažne tribine na izvlačenje kapaciteta 567 gledatelja, a na ravnom krovu dvorane sportski tereni, kao zamjena za postojeće vanjsko malonogometno i košarkaško igralište. Sportska dvorana namijenjena je sportskim i rekreativnim klubovima, odnosno i za treninge sportaša, održavanje natjecanja u sportskim igrama i drugim sportovima korisnim i za rekreaciju građana, kao i za sve vrste javnih skupova, te je, kao trodijelna školska dvorana, namijenjena za održavanje nastavnog programa tjelesne kulture za potrebe osnovnoškolskog obrazovanja. Od sportskih igara, u dvorani će se moći održavati utakmice u rukometu, malom nogometu, košarci, odbojci, tenisu i dr. U suterenu dvorane smjestit će se pomoćni i prateći prostori (garderobe, spremišta, sanitarni čvorovi korisnika dvorane, prostori za čistačice, kabineti profesora, trenera, prostori za ambulantu, hitnu pomoć i ostali potrebni sadržaji).

Školski odbor, kao tijelo koje sukladno posebnom propisu upravlja školom, Odlukom Klasa: 007-01/22- 01/04, Urbroj: 2181-304-06-22-07 od 22. ožujka 2022. godine dalo je suglasnost za osnivanje prava građenja na navedenom zemljištu u svrhu izgradnje javne sportske dvorane, na razdoblje od 50 godina i bez plaćanja naknade, te je navedenu Odluku dostavila na suglasnost osnivaču – Splitsko-dalmatinskoj županiji. Na 9. sjednici Županijske skupštine, koja je održana 11. travnja 2022. godine, Splitsko-dalmatinska županija zaključkom je dala suglasnost na odluku Školskog odbora Osnovne škole Strožanac da se u korist Općine Podstrana na razdoblje od 50 godina i bez naknade osnuje pravo građenja radi izgradnje javne sportske dvorane, objavljeno u Službenom glasniku Splitsko-dalmatinske županije br. izrađeno od 53/2022. Općinsko je vijeće na 8. sjednici, održanoj 11. svibnja 2022. godine, dalo suglasnost načelniku da u ime Općine Podstrana, kao nositelj prava građenja, s Osnovnom školom Strožanac, kao vlasnikom i osnivačem prava građenja, sklopi ugovor o osnivanju prava građenja na čest. zem. 980 i 978/2, k.o. Donja Podstrana, u korist Općine Podstrana.

Sretno
Sretno
0 %
Tužno
Tužno
0 %
Oduševljeno
Oduševljeno
0 %
Dosadno
Dosadno
0 %
Ljuto
Ljuto
0 %
Iznenađujuće
Iznenađujuće
0 %

Prosječna ocjena

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)