Proširenje groblja Ban i izgradnja natkrivenog prostora za oproštaj

Vrijeme čitanja:51 sec

U sklopu proširenja mjesnog
groblja Ban, na građevinskoj parceli površine oko 7000 četvornih metara izgrađeno je 248 grobnica (jednostrane s tri ukopna mjesta i dvostrane sa šest ukopnih mjesta). Na jugoistočnoj strani zahvata izgrađeno je parkiralište s 50 parkirnih mjesta.

Vrijednost investicije je oko 15 milijuna kuna, u što su uključeni otkup zemljišta, projektna dokumentacija i građevinski radovi. Sa sjeverne strane postojeće mrtvačnice i kapelice planirana je izgradnja natkrivenog prostora za oproštaj, koji zapravo predstavlja natkrivenu crkvu na otvorenom za vjerske obrede,

odnosno vanjski prostor za oproštaj od preminule osobe. Krovna je konstrukcija čelična s oblogom od prirodnog materijala. Predviđena katnost građevine s ravnim krovom je prizemlje (P), visine oko četiri metra, BGP 400 četvornih metara. U tijeku je izrada glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole.

Kako bi i odvijanje pogreba bilo u potpunosti funkcionalno, posebno u uvjetima većeg broja posjetitelja, a s obzirom na povećani broj grobnih mjesta, u tijeku je izrada idejne projektne dokumentacije za pristupnu cestu (Težačka ulica), kojom će trajno biti riješen problem gužvi u posebnim uvjetima.

Sretno
Sretno
0 %
Tužno
Tužno
0 %
Oduševljeno
Oduševljeno
0 %
Dosadno
Dosadno
0 %
Ljuto
Ljuto
0 %
Iznenađujuće
Iznenađujuće
0 %

Prosječna ocjena

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)